Fa unes setmanes el Diari de Girona publicava una interessant estadística reveladora de la tranquil·litat amb què els clients dels bancs que tenen una clàusula sòl a la seva hipoteca, poden afrontar el procés judicial contra les entitats bancàries.

L’article publicat pel diari gironí explicava que a la circumscripció de Girona, el 100% de les sentències han estat favorables als clients.

El percentatge a Catalunya se situava en el 99’8%, per una sola sentència de Tarragona, favorable al banc.

En el conjunt de l’estat, el percentatge de sentències favorables als clients era de 98’3%.

Conclusions de l’article

Per tant, els clients bancaris que desitgin reclamar la seva clàusula sòl, poden fer-ho amb total tranquil·litat, i amb la certesa que les seves pretensions seran estimades.

Les sentències que han resultat desfavorables al client bancari són casos excepcionals en què hi pot haver hagut una acreditació de que el client bancari entenia perfectament què era una clàusula sòl, com per exemple amb correus electrònics intercanviats amb el client, on aquest demostrava el seu coneixement de les clàusules.

Però en un supòsit de fet normal o generalitzat, no hi ha aquesta acreditació, i no resulta suficient que eventualment puguin ser testimonis els treballadors de l’entitat bancària, sinó que cal una acreditació més objectiva.

Reclama la teva Clàusula Sòl amb Som Advocats

Des de Som Advocats sempre hem encoratjat tothom a reclamar la devolució dels diners pagats de més en aplicació de la clàusula sòl, perquè la reclamació judicial sempre aconsegueix resultats favorables pel client bancari.

Per això analitzem si la vostra hipoteca té clàusula sòl de forma totalment gratuïta.